Het is hier bijna het hele jaar droog, maar in het regenseizoen overstroomt alles.

Lifestory Abilu: Duurzaam water

Abilu (28) is boer en verbouwt mais, uien en teff op een stuk land langs de Awash-rivier in Ethiopië. ‘Het is hier bijna het hele jaar droog, maar in het regenseizoen overstroomt alles. Dat is een groot probleem: op sommige momenten hebben we te weinig water en op andere juist te veel. Twee keer ging mijn oogst de afgelopen jaren verloren. We zijn erg afhankelijk van de rivier.

Door in het regenseizoen een overloop te gebruiken voor overtollig water, wordt nu veel water opgeslagen dat in het droge seizoen weer losgelaten wordt. Deze opvang van het water helpt ons enorm.’

Jaarresultaten 2019

Over Duurzaam Water

Met het programma Duurzaam Water werkten we onder meer aan een ambitieus waterproject rond de Awash-rivier in Ethiopië, samen met waterschappen, overheden, non-profitorganisaties en bedrijven. Binnen Job Booster vonden we steeds meer onze plek om effectief te kunnen zijn in het gericht opleiden van jongeren en arbeidsbemiddeling. Met het project ‘christelijke professie’ onderzochten we hoe een christelijke levenshouding handen en voeten kan krijgen bij de opleiding van jongeren. Ook voor onze eigen organisatie nemen we deze lessen mee.